A leggyorsabban fizető fogadóirodák

Amikor fogadóirodát választunk, az egyik fő szempontot sokan elhanyagolják. Mennyi idő alatt juthatunk hozzá a pénzünkhöz és milyen formában? Sokakat annyira elvakít egy nagy bónusz vagy a számukra szimpatikus oddsok, hogy ennek a ténynek utána sem néznek. Ezt követően pedig szívják a fogukat, mert vagy hosszú ideig tart a kifizetés vagy nagyon körülményes módszerrel lehet csak megoldani.

A kifizetések tekintetében két oldalt különböztetünk meg: A hagyományos fogadóirodákat és az úgynevezett Pay and Play irodákat. Vágjunk bele, és kezdjünk az utóbbival:

A Pay and Play irodák

Nevéből fakadóan tényleg mindössze ennyit kell tenni: Fizess és azonnal játszhatsz. Ez valóban így van, nincs várakozás, nincs regisztráció.

A legtöbb fogadóiroda/kaszinó regisztrációhoz és különböző dokumentumok feltöltéséhez köti a be és kifizetéseket, ezek nélkül lehetetlen játszani. Erre találtak megoldást azok az oldalak, ahol nem kell bajlódni a regisztrációval és annak megerősítésével (személyi igazolvány, lakcímkártya feltöltése stb.), hanem egyből mélyvízbe dob minket és játszhatunk. Pont a regisztráció (hiánya) miatt ezek az oldalak a leggyorsabbak a kifizetés szempontjából.

A hagyományos fogadóirodák

A Pay and Play irodákkal ellentétben a hagyományos fogadóirodák mindegyike regisztrációhoz kötött. Amennyiben ez kész, a legtöbb iroda már enged bennünket fogadni, de folyton emlékeztet arra, hogy erősítsük meg a regisztrációnkat, hiszen addig a nyereményünket nem vehetjük fel.

Ennek a megerősítésnek több módja van: Videochat az iroda munkatársával, személyes dokumentáció beküldése. Ha minden megvan, akkor már nem gördítenek akadályt a kifizetés elé.

Kifizetések típusai

Nem mindegy, hogy milyen módon szeretnéd megkapni a pénzed. Ahogy a befizetésnél is számtalan lehetőség közül választhatunk, úgy egyes oldalakon nagyon színes a paletta, ami a kifizetési lehetőségeket jelenti.

Legtöbbször az adott oldal azt a kifizetési módot preferálja, ahogy a befizetés történt, de lehet kérni, hogy ettől eltérő legyen a kifizetés.

Nézzük példaként a Bet365 oldalát. A hagyományos Visa, Mastercard típusú bank- és hitelkártyákra gond nélkül érkezik meg a pénzünk, és bár a Bet365 azt írja, az átfutási időre, hogy „azonnali”, a tapasztalat inkább azt mutatja, hogy 3-4 napba beletelik az utalás.

fizetés

Jöjjenek a netes bankok, amik közül a Bet365 oldala a Skrillt és a Netellert támogatja, de ezen kívül is léteznek ilyen oldalak, más fogadóirodáknál ezek is elfogadott be és kifizetési formák. A teljesség igénye nélkül a két legismertebb a PayPal és a TransferWise. Itt körülbelül 24-48 óra az átfutási idő, így jelen pillanatban ez tűnik a leggyorsabb módnak. A netes bankoktól pedig nem kell megijedni, őrületes fejlődésen mentek keresztül, manapság sokkal jobban kedvelem ezen számláimat (Van egy pár…), mint a hagyományos bankszámlámat.

Természetesen van mód banki átutalásra is (és ez elég elterjedt, mivel van, akinek egyik preferált fizetési mód sem megoldható), ennek az átfutási ideje 2-10 munkanap, valamint végső megoldásként a pénztári csekkes kifizetés is rendelkezésre áll, de itt akár egy egész hónapot is várhatunk a pénzünkre, nem mellesleg sokkal, de sokkal bonyolultabb, mint a fentebb említett kifizetési módok bármelyike.

Más a helyzet egy olyan fogadóirodánál, ahol kriptovalutában folyik a játék, természetesen itt nincs nagyon mire várni, a technológiának köszönhetően az átutalás azonnal történik.

És hogy mi állhat annak hátterében, hogy várakoznunk kell a pénzünkre? Egy igen fondorlatos dolog bizony benne van a pakliban. Mégpedig az, hogy a kifizetést egyetlen gombnyomással vissza lehet mondani, így ahelyett, hogy az iroda kifizetné nekünk a nyereményt, náluk fogjuk eljátszani.

Nagyon könnyű egy nyeremény után elcsábulni, hiszen egyből azt gondoljuk, hogy miénk a világ és ha tegnap sikerült, akkor holnap is sikerülni fog. Ilyenkor kell keménynek maradni és a már bevált receptnél maradni, különben hamar az üres zsebeinket kell nézegetnünk. És miért? Mert nem voltunk elég türelmesek.