Cash out appon keresztül

Biztosan mindenkivel előfordult már (vagy legalábbis ismer valakit, akivel előfordult), hogy a tippje az utolsó meccs utolsó percében ment el. Ez teljesen természetes, tartom, akinél még nem volt ilyen, az nem is igazi sportfogadó. Rendben, csak viccelek, de tényleg egy nagyon gyakori jelenségről beszélünk, ami 10-ből 9 puntert érintett már életében.

Ha a hagyományos sportfogadás hívei vagyunk, akkor számíthatunk arra, hogy ilyenek a jövőben is lesznek, méghozzá nem is kevés. De ha időközben átálltunk az online sportfogadásra, vagy eleve ott kezdtük a karrierünket, akkor van egy jó hírem: Ezek teljesen, 100 százalékosan kivédhetők! Nem kell hozzá más, mint egy okostelefon (vagy egy számítógép) és internetkapcsolat. Valamint figyelem, rengeteg figyelem. Igen, most a cas outról fogunk beszélgetni.

Legyen óvatos, hogy esetleg adót kell fizetnie a nyereményei után.

A cash outról

Mi is az a cash out? Ha még tapasztalatlan vagy a sportfogadás világában, itt az ideje, hogy megismerkedj a cash out fogalmával. Ne izgulj, ugyanis elég egyszerű: A mérkőzés közben a fogadóirodának eladhatod a szelvényed. Ennyi az egész.

Abban az esetben hasznos ez, ha az általad megfogadott mérkőzés jól áll, de egyre nagyobb esély mutatkozik rá, hogy minden dugába dől. Vezet a csapatod, de rettenetesen nyom a másik csapat? Félő, hogy hamarosan egyenlítenek? Jöhet a cash out. Az eredeti nyereményt nem kapod meg, de annak jelentős részét igen, így pedig maximalizálhatod a profitod. A jövőben nem lesz utolsó perces bukás, ha figyelsz és elég bátor vagy ahhoz, hogy meglépd. Igen, bátor, mert sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy nem gondolják át megfelelően a lehetőségeiket, túlságosan is bíznak magukban. Ilyenkor jön a bukás és a bankrollunk szépen apadni kezd, egészen addig, amíg egy vasunk sem marad.

A cash out fajtái

Háromfajta cash outot különböztetünk meg: Részleges, teljes és automatikus.

A részleges cash out esetén a nyereményünk egy részét adjuk el a fogadóirodának, nem pedig a felkínált teljes nyereményt. Tegyük fel, hogy 5 euróval fogadunk egy meccsre, ahol 20 euró lehet a maximális nyeremény. A meccs a 70. percben jól áll számunkra, de félő, hogy hamarosan elbukhatjuk a pénzünket. A fogadóiroda felajánlja, hogy 13 euróért megveszi a szelvényünk. Megtehetjük, hogy 10 eurót kiveszünk, a maradék 3 eurót pedig bent hagyjuk és játszunk tovább, bízva a megérzésünkben és a felkészültségünkben. Már így is jól jártunk, hiszen innentől kezdve bármi történhet, mi pozitívan zártuk a mérkőzést.

Így működik a teljes cash out is: Ugyanezen példán szemlélve, a 70. percben kivesszük a 13 eurót és onnantól kezdve történhet bármi a mérkőzésen, minket, a pénzünket már nem érinti.

Az automatikus cash out pedig azoknak lehet jó megoldás, akik teniszre fogadnak vagy olyan eseményekre, amiket éjszaka játszanak. Nem elvárható, hogy a másnapi iskola vagy munka előtt karikás szemekkel kövessük a hajnalig tartó meccset, ezért beállíthatjuk, hogy ha a meccsen bekövetkezik egy bizonyos eredmény, azonnal a számlánkon landol az összeg.

Nagyon egyszerű módszer és biztosan mindenki ki tudja használni.

Lássuk, milyen appok állnak a rendelkezésünkre, amelyek ezt elősegítik:

A jó sportfogadói app esetén az események száma, az oddsok és a cash out a döntő faktor. Most olyan … Olvassa el a többit

Cash out appon keresztül Olvass tovább

A legjobb ingyenes tippeket adó alkalmazások

Manapság a sportfogadás már nem csak egy kis hobbi, amit unaloműzésből vagy egy kis kiegészítő kereset miatt vállal be, próbál ki az ember. Itt bizony kőkemény összegek cserélnek gazdát nap mint nap. A világon pedig rengetegen gondolják úgy, hogy náluk jobban senki sem ért az adott sportághoz, betéve tudják a statisztikákat és saját megérzésük alapján készítik el fogadószelvényüket.

Ha valóban így lenne, akkor az online szerencsejáték piac már régen lehúzta volna a rolót, hiszen minden egyes iroda csődbe ment volna a rengeteg nyeremény kifizetése miatt. Mint látjuk, ez még nem történt meg és soha nem is fog megtörténni. Ennek pedig két oka van:

  • 1.: Az emberek nem akkora szakértők, amekkorának hiszik magukat.
  • 2.: A sport az sport. A labda gömbölyű, szokták mondani és ez egy tökéletes állítás: Hiába vagy jó tipster, mindent te sem tudsz eltalálni, ez egyszerűen lehetetlen.

Így a fogadóirodák köszönik szépen, jól vannak, az pedig biztos, hogy a járványt követően óriási növekedésnek indulhatnak meg. Ennek gazdasági okaiba inkább ne menjünk bele, de mindenki mérget vehet rá, hogy így lesz.

legjobb ingyenes tippeket

Beszéljünk inkább arról, hogy is válik valaki jó fogadóvá. Különböző oldalak szerint a sportfogadók mindössze kettő százaléka nyereséges hosszabb távon is, ami ha belegondolunk egészen félelmetes számadat, hiszen unos-untalan azt hallgatjuk és azt látjuk az ismerőseink körében, hogy „megint nyertem”. Ami lehet, hogy így is van, de a barátunk a bukásokat elhallgatja… Sokan gondolják egy-egy nagyobb nyeremény után, hogy ők innentől verhetetlenek és szakértőivé váltak a szakmának, de ők tévednek a legnagyobbat, hiszen a sok kis apró bukásuk eltörpül a nagy lóvé mellett, ez pedig könnyen megszédítheti az átlagos sportfogadót.

A sportfogadás egy maraton, nem sprint. Ezt a mondást rengeteg mindenre rá lehet húzni, de ha belegondolunk, ennél okosabb gondolat nem létezik arról, hogy is kell játszanunk. Hiszen ha valaki mindent egy lapra feltéve támad, akkor hamar üres zsebekkel, nyal csorgatva figyelheti csak a folytatást. És sok esetben innen kezdődnek a függőségi problémák.

Az okos sportfogadó tudja, hogy nem tévedhetetlen, tudja, hogy szépen, fokozatosan építkezve érheti el a kitűzött célját és nem rest hallgatni másokra.

És el is érkeztünk cikkünk fő témájához: Hogyan válhatunk sikeresebb fogadóvá?

Dunát lehetne rekeszteni azon oldalakból, akik azzal foglalkoznak, hogy a részünkre fogadási tippeket adnak. Az oldalak többsége fizetős, ingyenes részleggel, de ingyenes tippeket természetesen sokkal ritkábban tesznek ezek a tipsterek. Ennek is megvan persze az oka. Ritka az az oldal, ami teljesen ingyen és bérmentve bocsátja rendelkezésre tippjeit.

De szerencsére vannak olyan oldalak és olyan alkalmazások, ahol nem kell fizetni a nyerő tippekért. Bármilyen ügyesnek gondoljuk magunkat vagy bármennyire jó intuícióval áldott meg bennünket a Jóisten, érdemes ezen appok segítségét igénybe venni, hiszen bár ezeket sem tévedhetetlen szakemberek készítik, de rengeteg munkát fektetnek abba, hogy minél pontosabb információkkal lássák el az olvasóikat.

Ez pedig nekünk is hasznunkra válik, hiszen nem kell statisztikákat böngésznünk órákon át, hogy a legmegfelelőbb tippel rukkoljunk elő. Bár tény, vannak olyanok, akik kifejezetten ezt a részét élvezik a sportfogadásban.

Ráadásul a legtöbb ilyen app el van látva eredménykövető funkcióval, ez pedig segít azokon a fogadókon, akik az élő … Olvassa el a többit

A legjobb ingyenes tippeket adó alkalmazások Olvass tovább

A leggyorsabban fizető fogadóirodák

Amikor fogadóirodát választunk, az egyik fő szempontot sokan elhanyagolják. Mennyi idő alatt juthatunk hozzá a pénzünkhöz és milyen formában? Sokakat annyira elvakít egy nagy bónusz vagy a számukra szimpatikus oddsok, hogy ennek a ténynek utána sem néznek. Ezt követően pedig szívják a fogukat, mert vagy hosszú ideig tart a kifizetés vagy nagyon körülményes módszerrel lehet csak megoldani.

A kifizetések tekintetében két oldalt különböztetünk meg: A hagyományos fogadóirodákat és az úgynevezett Pay and Play irodákat. Vágjunk bele, és kezdjünk az utóbbival:

A Pay and Play irodák

Nevéből fakadóan tényleg mindössze ennyit kell tenni: Fizess és azonnal játszhatsz. Ez valóban így van, nincs várakozás, nincs regisztráció.

A legtöbb fogadóiroda/kaszinó regisztrációhoz és különböző dokumentumok feltöltéséhez köti a be és kifizetéseket, ezek nélkül lehetetlen játszani. Erre találtak megoldást azok az oldalak, ahol nem kell bajlódni a regisztrációval és annak megerősítésével (személyi igazolvány, lakcímkártya feltöltése stb.), hanem egyből mélyvízbe dob minket és játszhatunk. Pont a regisztráció (hiánya) miatt ezek az oldalak a leggyorsabbak a kifizetés szempontjából.

A hagyományos fogadóirodák

A Pay and Play irodákkal ellentétben a ajánlott fogadóirodák mindegyike regisztrációhoz kötött. Amennyiben ez kész, a legtöbb iroda már enged bennünket fogadni, de folyton emlékeztet arra, hogy erősítsük meg a regisztrációnkat, hiszen addig a nyereményünket nem vehetjük fel.

Ennek a megerősítésnek több módja van: Videochat az iroda munkatársával, személyes dokumentáció beküldése. Ha minden megvan, akkor már nem gördítenek akadályt a kifizetés elé.

Kifizetések típusai

Nem mindegy, hogy milyen módon szeretnéd megkapni a pénzed. Ahogy a befizetésnél is számtalan lehetőség közül választhatunk, úgy egyes oldalakon nagyon színes a paletta, ami a kifizetési lehetőségeket jelenti.

Legtöbbször az adott oldal azt a kifizetési módot preferálja, ahogy a befizetés történt, de lehet kérni, hogy ettől eltérő legyen a kifizetés.

Nézzük példaként a Bet365 oldalát. A hagyományos Visa, Mastercard típusú bank- és hitelkártyákra gond nélkül érkezik meg a pénzünk, és bár a Bet365 azt írja, az átfutási időre, hogy „azonnali”, a tapasztalat inkább azt mutatja, hogy 3-4 napba beletelik az utalás.

fizetés

Jöjjenek a netes bankok, amik közül a Bet365 oldala a Skrillt és a Netellert támogatja, de ezen kívül is léteznek ilyen oldalak, más fogadóirodáknál ezek is elfogadott be és kifizetési formák. A teljesség igénye nélkül a két legismertebb a PayPal és a TransferWise. Itt körülbelül 24-48 óra az átfutási idő, így jelen pillanatban ez tűnik a leggyorsabb módnak. A netes bankoktól pedig nem kell megijedni, őrületes fejlődésen mentek keresztül, manapság sokkal jobban kedvelem ezen számláimat (Van egy pár…), mint a hagyományos bankszámlámat.

Természetesen van mód banki átutalásra is (és ez elég elterjedt, mivel van, akinek egyik preferált fizetési mód sem megoldható), ennek az átfutási ideje 2-10 munkanap, valamint végső megoldásként a pénztári csekkes kifizetés is rendelkezésre áll, de itt akár egy egész hónapot is várhatunk a pénzünkre, nem mellesleg sokkal, de sokkal bonyolultabb, mint a fentebb említett kifizetési módok bármelyike.

Más a helyzet egy olyan fogadóirodánál, ahol kriptovalutában folyik a játék, természetesen itt nincs nagyon mire várni, a technológiának köszönhetően az átutalás azonnal történik.

És hogy mi állhat annak hátterében, hogy várakoznunk kell a pénzünkre? Egy igen fondorlatos dolog … Olvassa el a többit

A leggyorsabban fizető fogadóirodák Olvass tovább

Adózás az online sportfogadás világában

Az online sportfogadás népszerűsége napról napra növekszik, még akkor is, ha jelenleg híján vagyunk a sporteseményeknek. Az online sportfogadásra vetemedő játékosok száma évek óta exponenciálisan növekszik, jelenleg ez egy megállíthatatlan folyamatnak tűnik. És ki hibáztathatná őket illetve minket? Az online irodák is gomba mód szaporodnak, egyre jobb és jobb ajánlatokkal csábítanak bennünket, az oddsok, az események száma, a lehetőségeink is jobbak, nagyobbak, mint a hagyományos irodákat tekintve, ráadásul az emberi lényt nem sorbanállásra teremtették.

Gondolok itt arra, hogy az online fogadóirodák egyik, ha nem a legnagyobb előnye, hogy nyugodtan és kényelmesen, otthonról is fogadhatunk kedvenceinkre, de ha épp a buszon zötykölődve jut eszünkbe a napi tuti, nincs ami vagy aki megállítson bennünket.

Szögezzünk le valamit a legelején: Az online sportfogadás legális. Bár elég viharos időszak vette kezdetét Magyarországon 2010 után, de a lényeg ez! Felesleges és értelmetlen bármiféle politikai véleményt megfogalmazni, de tény, hogy a kormány intézkedéseivel rengeteg ellenlábast szerzett a piacon, de úgy tűnik, hogy az EU észnél volt.

adok betting

Hogy mi is történt?

Biztosan nem kell bemutatni azt az eljárást, amit Magyarország kormánya pár éve tett: Miután saját kézbe vette a hazai kaszinókat, betiltotta a nyerőgépeket az online piac felé fordult és őket szerette volna megsarcolni. Nem túlzás, amikor a megsarcolás szót használom, hiszen olyan lehetetlen összegeket szeretett volna bezsebelni a külföldi illetőségű online fogadóirodáktól, kaszinóktól, amit egyikük sem akart megfizetni és az EU irányelveivel sincsenek köszönőviszonyban sem.

A koncessziós jogokkal való „üzérkedés” tehát csődöt mondott, így a kormány szépen elkezdte blokkolni ezeket az oldalakat. A blokkolást követően különböző mértékű büntetést is kiszabtak ezen oldalakra, ami viszont már tényleg megmosolyogtató húzás volt, de ezzel sem érték el a kívánt célt a magyar szakértők. Magyarországon a mai napig egyetlen sportfogadással foglalkozó oldal nyert koncessziós jogot, ez pedig állami kézben van.

Az Unibet volt az első, akik ezt nem hagyták szó nélkül és feljelentést tettek az Európai Bizottságnál, melyet 2017-ben jogerősen meg is nyertek. Az Európai Bizottság megállapította, hogy mind az oldal elérhetetlenné tétele, mind a kiszabott büntetés nélkülözött mindenféle jogalapot.

Persze, nem csak az Unibet járt így, de ők voltak elég bátrak hozzá, hogy jogorvoslatért egy felsőbb szervhez forduljanak és lám, ennek meg is lett a gyümölcse.

Azóta is tartják Magyarországon, hogy az online fogadás és kaszinó csak a koncessziós jogot nyert oldalakon legális, de az oldalak jó ideje újra elérhetőek a nagyközönség számára.

Az adózás Magyarországon

Mint említettem, Magyarországon jelenleg egy olyan oldal létezik, amelynek koncessziós joga érvényes. Az itt szerzett nyereményekből nem kell adózni. Ugyanez a helyzet a három darab online kaszinóval, az itteni nyeremények sem adókötelesek.

De mi a helyzet akkor, ha az online piacon nyerünk? Rossz hír: Adóköteles. Nem is keveset szeretne ebből az állam a magáénak tudni. 16% SZJA és 27% EHO fizetésre kötelezik a delikvenseket. Hogy mekkora összegtől? Már 1 Ft-tól.

További adózási példák

A német fogadók a 2012-ben elfogadott szabályozás értelmében alapból 5 százalékos adót fizetnek a nyereményük után, ezt pedig az adott fogadóirodának kötelessége betartatni. Amennyiben nyertes fogadás történik, úgy a végösszeg 5%-a a német államot illeti meg.

Amennyiben a fogadás vesztes … Olvassa el a többit

Adózás az online sportfogadás világában Olvass tovább